Онколог от КОЦ – Пловдив сред най-вдъхновяващите лекари

Д-р Антоанета Томова е с 31-годишен опит в онкологията и химиотерапията

Специалист на Комплексния онкологичен център в Пловдив е поканен да изнесе реч с вдъхновяващо послание в рамките на кампанията на здравната платформа Кредоуеб „Лекарят, който ме вдъхновява”. Д-р Антоанета Томова, началник на Първо отделение по химиотерапия в КОЦ, ще говори пред 100 свои колеги, обединени от каузата „Лекари подкрепят лекари” на среща в София на 17 май. Тя е избрана заедно с още 5-6 свои колеги да поднесе своето послание.

Събитието ще бъде кулминацията на кампанията „Лекарят, който ме вдъхновява”, което даде шанс на самото съсловие да излъчи знакови професионалисти, които с примера си увличат гилдията, карат колегите си да вървят напред и да се развиват. В церемонията ще се включат водещи български  специалисти, които са съпричастни на идеята за утвърждаване на достойнството и солидарността на медицинскатата гилдия.

Ще бъдат представени и досегашните носители на приза „Лекарят, който ме вдъхновява”. Предвидено е по време на събитието всеки от участниците да носи някакъв предмет с история, който да представи и дари в полза на каузата, свързана с лекари – в подкрепа на лекар със здравословен проблем, на лекар в тежко социално положение, за психологическа подкрепа на лекари, жертва на стрес и насилие, за стипендия за млад лекар  и др.

Д-р Томова е сред най-добрите химиотерапевти у нас

Д-р Томова има 31-годишен опит в сферата на химиотерапията и медицинската онкология. Тя е сред най-добрите химиотерапевти у нас, които активно въвеждат най-съвременните техники и методики в своята сфера. Специализирала е в областите медицинска онкология, палиативни грижи, борба с болката, симптоматичен контрол, като над 60 от тях са в чужбина. Тя е главен изследовател в повече от 150 проучвания, свързани с белодробния, колоректалния карцином, рака на гърдата, протатата и на яйчниците.

Носител е на приза лекар на годината за 2009 г. на Националната пациентска асоциация – АПОЗ, а също и на почетни дипломи “Лекар, на когото българите вярват”. Като лекар е вдъхновение за своите колеги с непрестанния си стремеж да се усъвършенства като специалист и да е в крак с новостите. Като завеждащ насърчава младите колеги в екипа да се развиват постоянно, учи ги дълбоко да съхраняват топлото и човешко отношение към болните.

2 Коментара

  1. Милена написа:

    Вие били ли сте в Онкологията и д-р Томова преглеждала ли Ви е? И моля идете когато се провежда онкокомисия и вижте как се отнася с онкоболните, и тогава пишете хвалебствия.

    • Мария написа:

      Да. В продължение на година всеки 14 ти ден придружавах съпруга си. Винаги е била добронамерена и ми е отговаряла на въпросите. И не само на мен. Познава пациентите си и винги преглежда досиетата и търси въможност да получат най-адекватното лечение. За съжаление е много ангажирана‚ а ние пациенте се държим в много случии неадекватно и не прояваме рабирането, което настояваме да получим Веднага.

Top