Онлайн дискусия за развитие на икономиката в Пловдив и региона

Участие в събитието ще вземе зам.-кметът по бизнес развитие Стефан Стоянов

Дискусия на тема „Среща на бизнеса в Пловдив и региона“ организират в Пловдив. Тя е част от проекта „Капитал Градове“ и ще се проведе в 10.30 ч. Участие в нея ще вземе зам.-кметът с ресор “Образование, бизнес развитие и европейски политики” Стефан Стоянов.

Платформата цели да бъдат проведени дискусии за развитие на местните икономики на важните градски центрове на България и се състои от поредица специални регионални издания и дискусии с бизнеса и местната власт.

„Среща на бизнес в Пловдив и региона“ ще се състои в рамките на два дискусионни панела с местната власт и бизнеса от региона. Ще бъдат обсъдени редица теми, сред които как ще продължи ускорението на икономиката на Пловдив, как се развиват семейните бизнеси в региона, какво прави Пловдив привлекателен за живот, как той успява да конкурира София в очите на инвеститорите.

Тази седмица Община Пловдив бе партньор на още едно събитие  – конференцията NET ZERO Economy, чийто фокус е изграждането на нов тип икономика с ниски въглеродни емисии. Участие в нея взеха компании от Пловдив и Тракия икономическа зона, които имат планове до 2040 г. да създадат първата въглеродно неутрална индустриална зона. По време на конференцията бяха разгледани още теми като въвеждането на по-чист и по-екологичен транспорт и инвестиране в подготвени за бъдещето бизнес модели и създаване на условия за устойчив растеж и други. 

Подобни статии

Top