Онлайн работилници генерират идеи за занимания с деца

Датите за Пловдив са 9, 16, 23 и 24 ноември

Британски съвет, фондация „Следваща страница“ и „Пловдив чете“ организират онлайн работилници за учители, студенти, професионални експерти в областта на училището, литературата и неформалното образование. Проектът се осъществява по програма „Наследство“ на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 и представя помагало за творческо писане в училище, наречено „Словесни магии“.

Пособието ще бъде представено в четири виртуални срещи пред представители от пловдивските образователни институции от писателката Мария Донева. Тя ще разкаже за концепцията и примерни подходи за работата с деца чрез пособието адаптирано около творчеството на един от любимите български писатели и преводачи Валери Петров. В основата на помагалото са материали, които съдържат доказан и работещ опит от Обединеното кралство, които са доразработени и за българския опит.

По време на срещите ще бъдат показани и образователни ресурси за насърчаване на четенето и писането чрез интерактивни, забавни и вдъхновяващи дейности с деца от 1 до 7 клас, с насоки и препоръки за работа в училищна среда, библиотеки, кръжоци или семейството.

Организаторите предвиждат четири виртуални срещи с продължителност до 1 час. За участие в събитието всички образователни институции и училища могат да изберат една от предложените дати – 9, 16, 23 и 24 ноември 2020 г. и да заяват участие на имейл: krassimira.tantcheva@britishcouncil.bg , или с регистрация на следния линк: https://forms.gle/ZYfLwLo5JVPGGDjg6.

Подобни статии

Top