ОП „Чистота“ дезинфекцира наред

Обработват се автобусните спирки, подходите към училищата, детските градини и ясли

„Всички автобусни спирки в Пловдив вече се дезинфекцират всекидневно. Молим гражданите за разбиране и съдействие, тъй като става въпрос за тяхната безопасност.“

Това заяви изпълняващият длъжността директор на Общинското предприятие Николай Георгиев на извънредна оперативка по повод предприетите от общинския оперативен щаб мерки срещу опасността от разпространение на коронавируса. С дезинфектант се обработват и подходите към училища, детски градини и ясли, социални заведения и обществени сгради. Използваният препарат сетридин е доказано ефикасен, но е безопасен както за хората, така и за животни. С него се обработват също разположените в публичните градски пространства пейки, контейнерите, кошчетата за отпадъците и широки зони около тях.

От няколко дни екипи на „Чистота“ мият улиците в район „Южен“, а от понеделник стартира пролетното машинно миене и в останалите райони, които се обслужват от фирмата подизпълнител КМД. По настояване на Георгиев мотомиячките на КМД са преоборудвани с нови по-ефективни системи. Към водата в цистерните на всички машини за първи път се добавя дезинфектант.

„Работим по график, въвели сме строга организация. Правим всичко, което зависи от нас, за да предотвратим коронавируса в Пловдив“, категоричен е и. д. директор Николай Георгиев.

 

На работниците на „Чистота“ са осигурени защитни ръкавици и дезинфекциращи средства.

Подобни статии

Top