ОП „Чистота“: Не излизайте и не шофирайте между 11 и 15 часа

По възможност гражданите

да избегнат излизането и шофирането по улиците между 11:00 и 15:00 ч., тъй като според метеорологичните прогнози се очаква тогава в Пловдив да се излеят огромни количества дъжд, предупреди директорът на ОП „Чистота“ Иван Стоянов.

Спешни мерки срещу пороите бяха набелязани на свикания рано сутринта оперативен щаб в общинското предприятие. Основната задача на целия наличен състав съвместно с КМД  е своевременното почистване на  дъждоприемните шахти.

Въпреки превантивната им обработка през последните дни, непрестанните дъждове свличат в тях земни наноси и кал. Затова непрестанно се следи за състоянието им. Ангажирана е цялата специализирана техника за отпушване, а работничките ръчен труд отстраняват листа и други отпадъци от решетките.

Всички общински институции

координират усилията си за справяне със ситуацията, като с особено внимание се следят невралгичните места. Директорът на „Чистота“ призова гражданите да не паркират колите си върху дъждоприемни шахти, за да не затрудняват почистването им.

При необходимост ОП „Паркиране и репатриране“ ще премества автомобилите с „паяци“. Сигнали могат да се подават на дежурния телефон на предприятието 032 675 817, а при по-сериозни случаи – на 112.

Top