ОП „Градини и паркове“ оформи короните на дървета в училищни дворове - DC news

ОП „Градини и паркове“ оформи короните на дървета в училищни дворове

Оформени са близо 70 дървета в училищата

Близо 70 дървета в дворовете на езиковите гимназии „Пловдив“ и „Иван Вазов“ се нуждаеха от намесата на „Градини и паркове“.

„Проблемът не търпеше отлагане, тъй като се очаква в началото на февруари гимназистите да се завърнат в училище. Дърветата бяха потенциално опасни, имаше риск големи клони да се прекършат при силен вятър или снеговалеж. Успяхме да приключим работата още преди да завали снегът“, коментира директорът на общинското предприятие Веселин Козарев.

В двора на популярната като „Английската гимназия“ са оформени или подрязани 15 липи, 5 чинара и няколко брези. В „Руската гимназия“ екипът на „Градини и паркове“ оформи короните на 20 липи и един бор, който се бе наклонил към фасадата на общежитие. Работниците се погрижиха също за кестен, див орех и две брези. Наложи се премахването на 20 изсъхнали сливи.

В близките дни предстои да се подрежат короните на дървета, които се намират в опасна близост до жиците на тролейбусната контактна мрежа, анонсира Веселин Козарев. Той напомни, че телефонът на ОП „Градини и паркове“ за сигнали от граждани е 032/624 301.

Подобни статии

Top