Опасен ли е ремонтът на Водната палата: Хората от района отново на протест (СНИМКИ) - DC news

Опасен ли е ремонтът на Водната палата: Хората от района отново на протест (СНИМКИ)

Има ли опасност от пропадане на булевард „Марица-юг“ и свличане на къщи?

Недоволството в Пловдив заради затворения бул. „Марица-юг“в района на Водната палата продължава. Хората се страхуват от пропадане на булеварда. Те обясниха пред  bTV тази сутрин, че подпочвените води могат да доведат до свличане на къщи.

Протесктиращите не са виждали проекта, който включва ремонт на кръгово кръстовище, построено с цел облекчаване на трафика. Сега този проект обаче е оставен в миналото. На негово място преди няколко дни беше направена първа копка за изграждане на нов транспортен проект.

Пътят ще слиза под земята, успоредно на реката и кръговото движение ще бъде премахнато. Това е надеждата на общината за отпушване на трафика.

Мястото, което е заградено, е новоремонтирано с велоалеи и растителност, детски площадки, а сега се разрушава. Точно по този параграф е възможно община Пловдив да търпи санкции и корекции, тъй като районът е облагороден по проект по оперативните програми.

От общината заявиха, че засега не могат да изразят позиция, но такава ще има в рамките на деня.

Стойността на проекта е 9,2 млн. лв. Средствата са част от 30-милионния заем, който Община Пловдив взе от Фонда за устойчиви градове. Според плановете на администрацията обектът трябва да е завършен до края на 2023 г.

Снимки: bTV

Подобни статии

Top