Опашки за бустерна доза в Пловдив, хората притеснени заради Омикрон

Пенсионери се наредиха и заради обещаните от правителството 75 лева за ваксиниране

Опашки се извиха пред пунктовете за ваксинация в Пловдив в последния почивен ден от новогодишните празници, видя репортер на DCNEWS. Над 60 души чакаха пред пункта в частна болница под тепетата, а опашката се бе проточила на поне 20 метра.

В болница „Пълмед“ чакаха хора и за PCR тестове, но там опашката беше доста по-къса от тази за бустерна доза в задния двор.

В РЗИ-Пловдив пък още от 9.00 ч. приемаха желаещи да се ваксинират. Час преди обяд в три коридора се бяха събрали над 60 души, които чакаха да им бият ваксина, а малко след 12.00 ч. пред входа на здравната инспекция се бяха наредили още поне 50 души.

Първоначално охраната връщаше хората, които искаха да влязат и да се наредят на опашката с думите, че вътре има над 60 души и няма въздух, но ако искат, могат да дойдат по-късно, тъй като кабинетът ще работи до 17.00 ч. Заради това доста от желаещите да се имунизират отиваха в частното лечебно заведение в близост.

След като слънцето изгря и стопли въздуха обаче, мераклиите за ваксина започнаха да чакат отвън, но не бяха допускани до сградата, докато чакащите вътре хора не се стопят. Те пък започнаха да недоволстват, тъй като имунизирането се случваше бавно. 

1 2

Подобни статии

Top