Опашки за бустерна доза в Пловдив, хората притеснени заради Омикрон

Стигна се до отваряне на втори кабинет за ваксинация

На въпрос на репортер на DCNEWS защо се ваксинират, една от чакащите жени заяви, че я задължават. Попитана кой я задължава, тя посочи, че с обещаните 75 лева, се чувства задължена да се имунизира. Друга жена на опашката пък се почувства обидена, че репортерите смятат, че е там заради обещаната добавка към пенсията. По думите й да се ваксинира било отговорност на всеки здравомислещ човек, особено ако иска да запази здравето на себе си и околните.

Пред журналисти лекарят, който оглавяваше екипа за имунизация в единствения кабинет, който работеше – д-р Илия Аролски, съобщи, че интересът към имунизаците е голям, а мераклии има от началото на празничните дни. По думите му желаещите си поставят най-вече бустерни дози, през деня имало няколко души за втора доза, а за първа случаите се броят на пръсти.

Според лекаря интересът към ваксините се обуславя от страха от „Омикрон“ и обещаните пари за възрастните хора. По думите му вчера само в пункта на РЗИ пред „Метро“, са минали 180 души. Запознати пък обясниха, че във втория почивен ден на Новата година и първи работен за здравната инспекция, през ваксинационния кабинет са преминали 160 души.

Интерес имало и към ваксините за деца, но в РЗИ такива не се поставят. Детски ваксини има само в „Пълмед“ и УМБАЛ „Св. Георги“.

В крайна сметка по обяд в РЗИ бе разкрит и втори кабинет за ваксинация. Това стана, след като в инспекцията дойде директорът д-р Сийка Димчева и виждайки опашките, повика още един екип. Така броят на чакащите към 14.00 ч. започна да се стопява.

1 2

Подобни статии

Top