Опашки за ваксини и днес в Пловдив (СНИМКИ)

Десетки пловдивчани се наредиха, за да бъдат ваксинирани

Отново опашки пред РЗИ-Пловдив. Десетки пловдивчани се наредиха, за да бъдат ваксинирани днес.

Още вчера от здравната инспекция обявиха, че днес ще има „зелен коридор“ за желаещите да се ваксинират свободо, без да са записани предварително.

Така през целия ден мераклиите за ваксина изчакваха пред сградата на дирекцията на ул. „Перущица“.

По около 15-20 минути изчакваха хората, за да влязат вътре и да им бъде поставена заветната първа доза.

Мъж, който излезе след поставяне на ваксината сподели пред репортер на DCnews.bg, че не е бил тестван с антигенен тест, както това бе наравено с имунизираните от първата фаза на ваксинацията лекари и медицински персонал. Човекът разказа, че единствено е бил разпитан дали има някакви алергии и дали има някакви заболявания, включително и вирусно. След това са му поставили ваксината и са го освободили, без да го карат да изчака известно време наоколо заради евентуални странични ефекти.

Повечето чакащи пред сградата на РЗИ днес бяха предимно възрастни хора. Те бяха имунизирани в два кабинета, които работеха в инспекцията.

Междувременно в социалните мрежи имунизирани с първата доза на оксфордската ваксина споделяха, че са вдигнали висока температура, която е продължила поне едно денонощие. Втрисане и болка в ръката, както и грипоподобни симптоми също са част от страничните ефекти на препарата на Astra Zeneca/Oxford, с която предимно се ваксинират в момента пловдивчани.

Подобни статии

Top