Опасни видеокаскади на деца стреснаха прокуратурата в Пловдив (СНИМКИ)

Видеото вече е изтрито

Прокуратурата в Пловдив издирва малолетни деца, които са публикували в YouTube клипове с провокативни катерения по покриви и електрически стълбове. Търсят и родителите им, които ще бъдат наказани за липса на контрол, съобщи bTV.

Видеото, което предизвика проверката, вече е изтрито. На него момче на видима възраст около 13-14 години увисва от покрива на 16-етажен блок, за да си направи екстремно клипче.

Сградата се намира в пловдивския квартал „Кючук Париж“. Предизвикателството да се качат на блока приели пет момчета на възраст между 12 и 14 –години. Вратата към покрива е заключена. Затова децата се промушват през метални решетки, а след това прескачат парапет, за да отидат на върха на сградата. След това се качват върху комините, за да се снимат.

За още повече адреналин едно от момчетата дори увисва от покрива на блока. После младежите започват да хвърлят различни предмети от покрива, съобщава NOVA.

Опасното забавление продължило около 10 минути, но само един мъж от блока ги забелязал и им направил забележка. Момчетата от клипа не живеят в блока. Не е ясно как са влезли, тъй като входната врата се отваря с чип, а подстъпите към покрива са заключени.

Друг екстремен клип от зимата пък, е заснет от върха на електрически стълб над гарови перони, като зад кадър се чуват детски гласове, които коментират, дали да се качат върху товарните вагони под жиците

Според психолога Веселин Герев стряскащото в случая е възрастта на децата. Правели го, за да се доказват. „Т.е. за тези деца авторитети са тези, които имат асоциално поведение и тези, които правят екстремни луди неща. Дори в клипа едно от децата казва луд ли съм, луд ли съм и  всички казват, да много си луд, което предизвиква една така бурна еуфория”, каза той.

Полицията вече е разпознала децата от клипа.

Снимки: YouTube

Подобни статии

Top