Опелото на Димитър Енчев в сряда от 12:30 в църквата „Св. Иван Рилски“

Емблематичният футболен деятел почина вчера на 73-годишна възраст

Опелото на починалия вчера председател на Зоналния съвет на БФС – Пловдив Димитър Енчев ще се състои на 16 декември, сряда, от 12:30 часа, в църквата „Св. Иван Рилски“ в Пловдив, до бившата поща в кв. Кършияка.

Един от най-емблематичните футболни деятели у нас и бивш играч и треньор на Марица (Пловдив) Димитър Енчев ни напусна на 73-годишна възраст.

Дългогодишният служител на БФС в продължение на десетилетия работи за развитието на спорта в пловдивския регион, като последователно заема длъжностите заместник-председател и секретар на местния Зонален съвет, а през 2006-а е издигнат в председател на ЗС на БФС – Пловдив. Цялото футболно семейство у нас ще запомни Енчев като съвестен и отдаден професионалист, посветил живота си на любимата игра.

Димитър Енчев е роден на 25.02.1947 г. в Брезово. От ранна възраст започва да се занимава с футбол в родния си град. Играе и в Спартак (Пловдив), Родни криле (София), Марица (Пловдив). Има записани два сезона (1971–1973) в „А“ РФГ с  Тракия (Пловдив), но неразривно свързва името си и спортния си живот с игралия в Южната „Б“ републиканска футболна група тим на Тракия (Стамболийски) (1973–1979).

През 1979 г. завършва ВИФ „Георги Димитров“ (София), днес Национална спортна академия, със специалност „Футбол“. Веднага започва работа като треньор в Марица (Пловдив), а на следващата година преминава на организационна работа в Окръжния съвет на БСФС.

След обособяването на Българския футболен съюз от август 1985 г. е заместник-председател на Окръжния съвет.

След промените последователно е секретар на ЗС на БФС – Пловдив, а от февруари 2006 г. заема длъжността Председател на Зоналния съвет.

Димитър Енчев ще бъде запомнен с изключителния си авторитет като председател, който се проявяваше особено в спорни моменти между отделни клубове. След срещите в кабинета му и двете страни излизаха удовлетворени от чутото и помирени си стискаха ръцете.

Подобни статии

Top