Опера Пловдив с безплатна програма на Римския стадион през уикенда

Прожекции на филми за Opera Open, връчване на наградите на Фондация „Енчо Керязов“ и флашмоб изненади от балета откриват летния сезон

Опера Пловдив стартира летния сезон с поредица от безплатни събития на Римския стадион този уикенд. В петък и събота ще се прожектират на открито най-вълнуващите моменти от фестивала Opera Open, както и някои от знаковите заглавия в репертоара на Операта, запечатани в документалните филми от поредицата „На опера с БНТ 2“ с автор Десислава Шишманова.  Инициативата ще подгрее публиката за старта на OPERA OPEN 2020, който е седмица по-късно.

ПРОГРАМА:

3-ти юли, 21 часа – прожекция на селекция с най-доброто от репертоара на Опера Пловдив

4-ти юли, 21 часа – прожекции на филмите, посветени на знаковите за 2019та заглавия – „Орфей и Евридика“ и „Мария от Буенос Айрес“.

В събота от 19 часа Опера Пловдив ще е горд домакин на официалната церемония по връчване на годишните награди на Фондация „ЕНЧО КЕРЯЗОВ“, която също ще се проведе в уникалната атмосфера на Римски стадион.

Музикантите и артистите на Операта са подготвили стилна програма с участието на сопраните Евгения Ралчева и Светлана Иванова, пловдивските млади таланти Борис Биков и Георги Грозев – лауреати на Фондация „Енчо Керязов“ и Юлия Йорданова – Керана, която впечатли зрителите с изключителното си превъплъщение в ролята на Евита в едноименния мюзикъл на Андрю Лойд Уебър.

Най-шумната и весела група от състава на Оркестъра на Операта – тази на духовите инструменти, ще зареди публиката с настроение по време на награждаването на младите надежди на образованието, културата и изкуството. Водещи на церемонията са Лили Бързева и певецът Орлин Павлов. Прожекциите и Церемонията ще са съпътствани от флашмоб изненади от балетната трупа на Опера Пловдив.

Входът за публика за събитията е свободен до запълване на 50 % от капацитета от седящи места в Римския стадион.

Подобни статии

Top