Кабелни оператори поискаха оставки на жълтите павета в София (СНИМКИ и ВИДЕО)

Кабелни оператори от десетки малки населени места излязоха на протест пред Министерския съвет.

С плакати „Подкрепете малкия и среден бизнес“, „Искам да съм абонат на български оператор“ и “ Ние сме конкуренцията, не ни ликвидирайте“  те се обявиха срещу ударната акция, в която ГДБОП затвори няколко техни офиса.

 

Протестиращите настояват да имат равни права с големите участници на пазара и осъждат акцията от 13 и 14 юни тази година.  При нея бе иззета техника за разпространение на телевизия и за доставка на интернет.

 

При операцията на ГДБОП беше преустановена работата не само на подозираните в нарушение телевизии, но на абсолютно всички кабелни телевизии, включително и тези, които имат изрядни документи, каза изпълнителният директор на сдружението Валентин Георгиев.

 

Спрените кабелни оператори обявиха началника на отдел „Киберпрестъпност“ в ГДБОП Явор Колев в лъжи и поискаха оставката му.

Като форма на репресия върху малкия и средния бизнес в страната обяви операцията на ГДБОП  управителят на един от големите кабелни оператори в Пловдивска област – Цифрова кабелна корпорация Иван Гологанов.

Публикувахте от DCnews Новини от Пловдив и региона в Сряда, 19 юни 2019 г.

 

Днес от сдружението внесоха писмо с 10 искания до премиера  Бойко Борисов, едно от които е да се предоставят равни условия за този вид бизнес.

Oт Националното сдружение на кабелните оператори „Клуб 2000“ са категорични, че предстои да заведат  дела срещу България в Европейския съд в Страсбург заради акцията на ГДБОП.

Подобни статии

Top