Оперетата „Хубавата Елена“ гостува на Летен театър – Бунарджика тази вечер

Спектакълът е със звездното участие на Илина Михайлова и Александър Мутафчийски

Класическата оперета “Хубавата Елена” от Жак Офенбах ще бъде представена на откритата сцена на Летен театър – Бунарджика на 31 май от 21 часа. В комичния оперетен спектакъл на Държавна опера Варна ще  се насладим на пищно зрелище, драматична игра, оперно пеене и танц. На фона на ефектен декор и преобразени в антични костюми, талантливите солисти, хор, балет и оркестър ще разкажат на пловдивската публика една мелодична, изящна и хумористична история.

„Хубавата Елена“ е втората оперета в творчеството на основоположника на този жанр Жак Офенбах. Още с премиерата си през 1864 г. тя завладява сърцата на парижани и достига рекордните 700 последователни представления. Оттогава досега не спира да умножава славата на своя създател в цял свят. „В „Хубавата Елена“ Офенбах не се интересува от античния свят, а само ползва маската на античните герои, за да разобличи с хумор и ирония поведението на известни свои съвременници.

В ролята на Хубавата Елена ще видим излючително талантливата и красива оперна дива Илина Михайлова. Тя е единствената певица, която легендата Хосе Карерас покани за бенефисния си концерт в София и Атина през 2019 година.

Символът на съвременната българска оперета Александър Мутафчийски ще ни накара да се усмихваме и забавляваме, превъплатен в  образа на Менелай. Пламен Райков ще влезе в ролята на преластителя Парис,  а в силата на предсказанията ще ни убеди Велин Михайлов в образа на жреца Калхас.

Постановката на Държавна опера Варна е на доайена на оперетното изкуство проф. Светозар Донев, хореограф е Анна Донева, сценограф – Иван Токаджиев, автор на костюмите е Ана-Мария Токаджиева. Диригент на спектакъла ще бъде Стефан Бояджиев.

На 31 май комичната оперета “Хубавата Елена ” ще остави незабравим спомен в сърцата на публиката в Летен театър – Бунарджика. Билетите за събитието са в продажба в мрежата на Eventim. Цените са от 15 до 25 лв.

«ХУБАВАТА ЕЛЕНА»

Оперета от Жак Офенбах
Режисьор Светозар Донев
Диригент Стефан Бояджиев
Хореограф Анна Донева
Сценограф Иван Токаджиев
Костюмограф Анна – Мария Токаджиева
Диригент на хора Цветан Крумов

Действащи лица и изпълнители:

МЕНЕЛАЙ – Александър Мутафчийски
ПАРИС – Пламен Райков
ЕЛЕНА – Илина Михайлова
КАЛХАС – Велин Михайлов

С участието на солисти, хор, балет и оркестър на Държавна опера Варна.

Top