Оперират машиниста от дерайлиралия край Клисура влак в УМБАЛ "Св. Георги" (СНИМКИ) - DC news

Оперират машиниста от дерайлиралия край Клисура влак в УМБАЛ „Св. Георги“ (СНИМКИ)

Операцията е на гръбнака, няма опасност за живота на 48-годишния машинист

48-годишният машинист, който вчера пострада при инцидента с дерайлиралия бърз влак София-Бургас, днес ще бъде опериран. Това съобщиха от УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив. Ще бъде опериран гръбнакът му, уточниха от лечебното заведение. Лекарите са преценили това след прегледи и скенер.

Припомняме, че пострадалият машинист бе откаран първо в болницата в Карлово, а впоследствие бе транспортиран в Университетската болница в Пловдив.  Той е с политравма, но няма опасност за живота му.

Движението по подбалканската жп линия между Клисура и Христо Даново бе възстановено след 6 часа тази сутрин. Цяла нощ влаковете се отклоняваха през Пловдив.

Както DCNEWS съобщи, влакът София-Бургас дерайлира вчера край карловското село Христо Даново, в участъка между Клисура и Розино. Причината бяха паднали скални късове на жп трасето. Близо 200 кубика скална маса е паднала върху линията от новообразувано свлачище в района. Заместник-министърът на транспорта Красимир Папукчийски коментира, че свлачището е тръгнало 30 минути след като по трасето е направена проверка. Влакът не е успял да спре заради високата скорост, която развива между гарите – до 100 км/ч.

Около 130 пътници е имало в композицията. Сред тях няма пострадали. Снощи те бяха извозени от мястото на инцидента до Карлово с автобуси, осигурени от общината, а от гарата в подбалканския град – с влак по направление Бургас.

Снимки: БНТ, bTV, Радио Пловдив и DCNEWS

Подобни статии

Top