Оперират мозъка на жена, играла 20 часа с телефона си

Жена се нуждае от мозъчна операция за отстраняване на кръвни съсиреци, след като прекара 20-часово пътуване с влак, легнала на една страна и играейки на телефона си.

47-годишната жена използвала смартфона си, за да убие времето за пътуване от дома си в провинция Хенан, Централен Китай, до град Гуанджоу, столица на южната провинция Гуангдонг.

Разстоянието от 1448 км се изминава за 20 часа. Във влака жената не е била в състояние или не е желаела да смени позата си, съобщава Daily Mail, цитиран от profit.bg

Когато слиза от влака в Гуанджоу, тя незабавно припада на платформата.

Лекарите в болницата й правят скенер в търсене на здравословния проблем и откриват множество кръвни съсиреци в мозъка й.

Това налага хирургическа намеса, а операцията трае три часа.

Специалистите посочват, че кръвните съсиреци са били с големина от почти два сантиметра – два пъти по-големи от обичайното.

Смята се, че те са се образували в резултат на позата, която жената не е сменяла твърде дълго, което просто е „смазало“ кръвоносните съдове от дясната страна на врата й.

Лекарите предупреждават, че са имали и други пациенти с подобни симптоми, обикновено млади и пристрастени към смартфоните си.

Жената се възстановява добре, но отново убива времето (и себе си), играйеки на телефона.

Подобни статии

Top