Опозицията иска извънредна сесия за фондация „Пловдив 2019“

За извънредното заседание вече са събрани 21 подписа

Опозицията в Общински съвет – Пловдив ще внесе искане за свикване на извънредна сесия на местния парламент. За нея вече са събрани 21 подписа по следните точки:

1. Представяне на отчет на дейността на Общинска фондация „Пловдив 2019“ за 2017 год., 2018 год. и януари и февруари 2019, както и отчет за всички финансови проекти за същия период на изпълнителния и артистичния директор на фондацията.

2. Предоставяне на справка на всички договори, сключени пред 2017 год., 2018 год. и януари и февруари 2019 и информация за размера на тпуснатите и изплатени от Общинска фондация „Пловдив 2019“ суми.

3. Разглеждане на предложение за отстраняване от длъжност (прекратяване на правоотношение) на артистичния директор г-жа Светлана Куюмджиева.

Извънредната сесия се свиква по съвместната инициатива на Стефан Послийски – общински съветник от ВМРО – БНД и Евелин Парасков – общински съветник от ППГОС „Съюз за Пловдив“.

В пресконференцията ще участват също Дани Каназирева – Председател на ППГОС „Съюз за Пловдив“, Александър Сиди – Народен представител от ВМРО – БНД, Борислав Инчев – Градски председател на ВМРО – БНД, Стефан Послийски – общински съветник от ВМРО – БНД, Евелин Парасков и  Владимир Кисьов –
общински съветници от ППГОС „Съюз за Пловдив“.

Подобни статии

Top