Определиха състава на Общинската избирателна комисия за изборите наесен в Асеновград

Консултации за определяне състава на Общинската избирателна комисия за МЕСТНИ ИЗБОРИ’ 2019 се проведоха в Асеновград

По покана на кмета д-р Емил Караиванов в 305 зала на Община Асеновград се проведоха консултации с упълномощените представители на парламентарно представените партии и коалиции в 44-то Народно събрание и партиите и коалициите, които имат избрани с техните кандидатски листи членове на Европейския парламент от Република България, но не са парламентарно представени. Консултациите се провеждат във връзка с назначаване състава на Общинска избирателна комисия – Асеновград за произвеждане на изборите за общински съветници и кметове, които ще се проведат  на 27 октомври 2019 г.

Представителите на партиите и коалициите се споразумяха за заеманите позиции в 13-сет членния състав на Общинска избирателна комисия, който се състои от 1 председател, 2 зам.-председатели, 1 секретар и 9 членове.

В  състава на ОИК в община Асеновград ще бъдат назначени представители ПП ГЕРБ, „БСП за България“,  Коалиция „Обединени патриоти“, „Воля“ и коалиция „Демократична България – обединение“.

Председателското място в ОИК бе определено за представител на ПП ГЕРБ, двете зам.-председателски места бяха разпределени между Коалиция „БСП за България“ и коалиция „Обединени патриоти-НФСБ,АТАКА, ВМРО” , а позицията на секретар бе решено да се заеме от представител на ДПС.

 

Подобни статии

Top