Оптимизират уличното осветление и в община Калояново - DC news

Оптимизират уличното осветление и в община Калояново

Уличното осветление в цялата община ще се включва с петнадесет минути по-късно

Община Калояново регулира и оптимизира през настоящата седмица режима на работа на уличното осветление, съобщи кметът на Община Калояново Виктория Михайлова.

Уличното осветление в цялата община ще се включва с петнадесет минути по-късно (вместо в 17,45 в 18,00 часа) и ще се изключва половин час по-рано (вместо в 7,30 в 7, 00 часа).

Управлението на осветителите ще остава в автоматичен режим, който отчита сезонни настройки (зимно/ лятно часово време). Мярката се налага заради поскъпването на цената на електроенергията.

Във връзка с това е и заповедта на кмета от 25. 01. 2022 г. за оптимизиране и контролиране използването на всички електрически и отоплителни уреди в общинските обекти.

Виктория Михайлова подчерта, че към момента режим на уличното осветление няма да бъде налаган. През настоящата година местната власт ще подмени и останалите около 300 броя стари натриеви лампи с LED осветителни тела, с което ще се изпълнят на 100% целите за въвеждане на енергоспестяващо улично осветление във всички населени места на община Калояново.

Подобни статии

Top