Оранжев код за интензивни валежи, ето къде

Времето над страната в сряда ще бъде облачно, на много места се очакват гръмотевични бури и валежи.

През деня валежи ще има на много места в страната; количества – между 20 и 30 л/кв.м.

След временно отслабване, още през нощта срещу четвъртък от югозапад валежите отново ще се активизират и в четвъртък в много райони ще са интензивни и значителни по количество, на места ще се развият и гръмотевични бури.

Количества за денонощието 10-25 л/кв.м, но на места в Югозападна България, западната част на Горнотракийската низина и североизточните райони – 30-50 л/кв.м, на отделни места и повече.

През нощта срещу петък и в петък повече ще са валежите в западната половина, особено в северозападните райони, количества 20-30, на места до 50-60 л/кв.м.

В източната половина валежите ще са от 1-2 до 10 л/кв.м, но през деня в югоизточните райони и в районите около Стара планина ще има количества около 15-20 л/кв.м.

Предупреждения за опасни явления в страната За 27 юни 2017 г. НИМХ обявява предупреждение за опасни метеорологични явления в цялата страна: втора степен (оранжев код) за по-голямата част от Централна и Югоизточна България, където през втората половина от нощта срещу сряда интензивните валежи и гръмотевичните бури ще продължат.

В останалата част от страната предупреждението е първа степен (жълт код) за валежи. След временно спиране на валежите през деня в сряда, в четвъртък от югозапад отново ще завали.

Максималните температури ще бъдат ниски са началото на лятото – около 20-22 градуса, а на места във високите полета на Западна България ще бъдат и по-ниски.

Подобни статии

Top