Орденът на Св. Йоан от Йерусалим дари линейка на пловдивска болница

От Приората са избрали специално Велики Четвъртък, за да направят дарението

Линейка дари на пловдивската МБАЛ „Медлайн“ Великия Приорат в България на Суверенния орден на Св. Йоан от Йерусалим, Рицари на Малта днес на специална церемония пред болницата.

От Приората са избрали специално Велики Четвъртък, за да направят дарението.

„Решихме втората линейка, която даряваме, да бъде в Пловдив, тъй като първата бе дарена на болница „Пирогов“ в столицата. Направихме проучване за активността на болниците, за мениджмънта им, тъй като смятам, че ако една болница се обгрижва и ръководи добре, то и дарението  ще намери добра почва за развитие. Не просто да бъдат хвърлени едни дарения, както често се случва по Коледа и Великден. Просто съвпадна на този ден – Велики Четвъртък, всеки да пречисти душата си и с мир да даде смирение. Така решихме и ние с мир и смирение да дадем този дар на тази болница. Избрахме я, защото преценихме, че това е болница с добър мениджмънт и перпективи, която дава много за здравето и живота на хората и си струва дасе подпомага. Това е една крачка от нашия път. И други болници ще подпомогнем за в бъдеще, това, което прави нашият Орден от много време„, посочи Иван Ганчев – Велик Приор на ордена у нас.

Той връчи ключовете на линейката и официалното свидетелство за дарение на мениджъра на лечебното заведение доц. д-р Невен Енчев Голденбург.

От своя страна доц. Енчев връчи на Ганчев икона на Св. Йоан Кръстител – патрон на Ордена.

Той припомни, че двете болници, чийто мениджър е, разполагат с 96 COVID-легла, от които 36 са интензивни. „Радостното е, че тежестта започва да намалява и напорът към отделенията ни намалява. Все повече болни изписваме. Надяваме се, че по време на празниците хората ще бъдат разумни и няма да спрат да се ваксинират, ще пазят и близките си“, каза доц. Енчев.

Той съобщи, че в болницата ще има „зелени коридори“ за ваксинация през всички празнични дни. Осигурени са и ваксини на „Пфайзер“ за ваксинация.

Подобни статии

Top