Осъден полицай, избягал от закона в Англия, иска свобода

Блъснал таксиджия в Смирненски

Пловдивският окръжен съд ще разгледа днес искането от защитниците на бившия полицай осъдения Никола Ерелийски, с което настояват за незабавното му освобождаване от Пловдивския затвор. В искането се твърди, че 34-годишният Ерелийски е неправомерно лишен от свобода поради изтичане на 22 септември 2018 г. на абсолютната давност за изтърпяване на наказанието от осъдения.

Припомняме, че на 11 март 2011 година бившето ченге Никола Ерелийски е осъден на две години  лишаване от свобода при първоначален общ режим и е лишен от право да управлява лек автомобил за срок от 5 години, като присъдата му е влязла сила.

Две години по-рано – на 29 август 2009 г. Ерелийски бил в заведение с компания. Там пил алкохол, след което продължил веселбата в дискотека. Към 6 и 20 сутринта се качил на аудито си и го подкарал по Пещерско шосе. Скоростта, с която се движел, била 120 км/ч.  Пред него се движело такси “Дачия”, управлявано от пострадалия Радостин Николов. На кръстовището с ул. “Момина сълза” Николов предприел ляв завой, като в този момент бил на 3-4 метра преди аудито. Таксито пресякло пътя на аудито, което се забило в него.

И двамата шофьори били ранени. Николов бил закаран в болница, но след временното му стабилизиране, на 13 ноември починал от тежка черепно-мозъчна, коремна и гръдна травма.

1 2

Подобни статии

Top