Осъдиха адвокат Елдъров за поръчителство на убийство и палежи

7 години и половина затвор присъди Пловдивският окръжен съд

за адвокат Владимир Елдъров. Той ще лежи при първоначален строг режим за поръчителство на убийство, палежи и увреждане на имущество, пише Радио Пловдив.

От общо шестимата съучастници на адвокат Елдъров-младши петима получиха ефективни присъди. Сред тях са таксиметровият бос Радослав Керанов и Мартин Поптолев, които отиват също за по 7 години и половина зад решетките.

6 години даде съдът на Светлин Спасов, а Петьо Пенев и Милко Доевски получиха по четири години затвор. Единствено Валери Бодуров беше оправдан напълно.

След произнасяне на присъдите служителите на Съдебна охрана щракнаха белезниците на Елдъров и петимата му съучастници.

Адвокатът на Елдъров Йордан Давчев заяви, че присъдата е абсурдна, а майка му, която също е юрист, нарече делото „поръчково“. Според нея в крайна сметка синът ú ще бъде оправдан и един ден дори ще му се извинят. Давчев беше категоричен, че присъдата ще бъде обжалвана.

Според обвинението през 2013-а и 2014 година Владимир Елдъров е поръчал убийството на колегата му адвокат Владко Мерджанов, когото смятал за непреодолим конкурент в юридическата сфера.

Останалите „наемници“ Елдъров изпратил да опожарят коли и имоти на други негови конкуренти в Пловдив, Баня, Зелениково и Марково. Третото обвинение е за подхвърления за отмъщение обезглавен петел в колата на адвокат Димитър Деков, който е председател на Сдружението за правна помощ на потребителите.

Подобни статии

Top