Осъдиха ало измамници, измъкнали от пенсионери над 35 хиляди лева

Действали по схемата „помощ на полицията“

Районният съд в Пловдив осъди четиримата алоджии, които измамиха пловдивски шестима пловдивски пенсионери. Йордан Андонов, Кристиян Василев, Ивайло Николов и Борис Богданов действали по схемата, в която се представяли за служители на полицията и карали възрастните хора да помогнат на полицаите, като ги заплашвали, че в противен случай ще бъдат нападнати от измамниците.

Най-висока присъда получи Ивайло Николов, който ще лежи 4 години при първоначален строг режим в затвора и още 3 години заради условна присъда, постановена от Софийския районен съд. Докато съдът решавал за присъдата днес, Ивайло напуснал сградата на съда и не се явил на прочитането й. Така мярката му за неотклонение бе променена от „подписка“, в „задържане под стража“.

Три години при строг режим ще лежи Борис Богданов, който бил помагач на тартора на измамниците и на Ивайло. Година и половина условно присъдиха магистратите за Кристиян Василев. Условна присъда от година и три месеца получи и Йордан Андонов.

Общата сума, която измамниците измъкнали от лековерните пенсионери била за над 35 хиляди лева. Серията от измами била извършена за периода от 6 август до 5 октомври 2018 г.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Пловдивския окръжен съд.

Подобни статии

Top