Осъдиха бащата, дърпал седмокласник и нагрубил учителка в ОУ „Княз Александър І“

Мъжът сключил споразумение с прокуратурата

9-месечна присъда с 3 години изпитателен срок получи бащата, нахлул в класна стая в пловдивското училище „Княз Александър І“ преди десет дни, за да иска обяснение от седмокласник за конфликт с дъщеря му.

Инцидентът стана на 22 януари. Тогава 50-годишният мъж с инициали А.П. влязъл в учебното заведение,  избутал охраната и се насочил към класната стая на седми клас. Той влязъл в часа по химия и се насочил към чина на 13-годишното момче, като започнал да дърпа ученика за якето и да му говори на висок глас. Въпреки опитите на учителката по химия да потуши скандала, бащата нагрубил и нея.

Баща на петокласничка нахлу в час по химия и задърпа седмокласник в елитно училище в Пловдив

От прокуратурата съобщиха, че мъжът бил баща на петокласничка и твърдял, че момчето е ударило дъщеря му. Хулиганските действия той извършил пред очите на момичето, което  измъкнал преди това от час.

Срещу мъжа веднага беше започнато бързо производство, а днес Районният съд го осъди условно, като одобри споразумението между него и прокуратурата.

Решението на съда е влязло в сила и не подлежи на обжалване и протест.

Междувременно 98 педагози от училището са изпратили до медиите подписка под отворено писмо против агресията. Вижте текста на писмото:

Top