Осъдиха Гроздан, пребил 15-годишно момче в Кършияка

20-годишният пловдивчанин Гроздан П. получи наказание „Пробация“ за срок от три години  за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

Гроздан П. е признат за виновен за това, че е причинил на 15-годишно момче лека телесна повреда, изразяваща се в разкъсно-контузна рана в областта на главата, довела до разстройство на здравето, като деянието е извършено по хулигански подбуди.

Двамата се познавали отпреди. На 21 октомври 2016 г., пострадалото момче било със свои приятели в район „Северен“ в Пловдив, където се разхождали. Към тях се насочил Гроздан П., който казал на 15-годишното момче да го придружи, за да си поговорят.

Те се отдалечили на десетина метра, където Гроздан П. ударил с юмрук в лицето пострадалия и го предупредил да не се занимава с негова позната. След това го ударил още няколко пъти по лицето и корема с юмрук, ритнал го с крак в корема и го бутнал на земята.

Пострадалото момче паднало и си ударило главата в земята, като от това получило нараняване. За случая бил подаден сигнал в полиция.

По споразумение, сключено между Районна прокуратура-Пловдив, от подсъдимия и неговия защитник, на Гроздан е наложено наказание – „Пробация“ за срок от три години с определени три броя пробационни мерки – задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност на явяване три пъти седмично за срок от три години, задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от три години и безвъзмезден труд в полза на обществото по 250 часа годишно за три поредни години.

Споразумението е влязло в сила и не подлежи на протест и обжалване.

Подобни статии

Top