Осъдиха Карлос Насар на седем месеца условно - DC news

Осъдиха Карлос Насар на седем месеца условно

Световният шампион по вдигане на тежести бе заловен да шофира без книжка и след употреба на наркотици това лято, разкая се за грешката си

Световният шампион по вдигане на тежести Карлос Насар бе осъден на седем месеца условно с 3-годишен изпитателен срок, като трябва да заплати и глоба в размер на 450 лв. Това решение взе Районният съд в Поморие след сключването на споразумение с прокуратурата.

Насар бе осъден, тъй като на 27 юли, 2021 година отказал да се подчини на полицейски патрул, който се опитал да го спре, след което щангистът бил преследван от служителите на реда в продължение на 20 км. В крайна сметка той бил спрян край приморското село Каменар.

Тестът за наркотици на Насар показал употреба на амфетамин и метамфетамин. Отделно от това се оказало, че 18-годишният ни състезател е шофирал без да бъда правоспособен.

Мотивите на съда за условната присъда са, че случаят е инцидентен, а Насар е предоставил документи от 14 допинг проби, в които не е било установено наличие на упойващи вещества.

В интервю пред bTV Карлос Насар се извини за постъпката си и обеща тя да не се повтаря.

Подобни статии

Top