Осъдиха ромите, нападнали полицаи в Шишманци

 Районна прокуратура-Пловдив  осъди четиримата мъже за хулиганство по бързо производство.

За  извършени три престъпления е осъден 39 годишен мъж. Той е причинил леки телесни повреди на двама полицейски служители при изпълнение на службата им и  повредил служебен лек автомобил “КИА“, като причинената щета е на стойност 7 126 лева. Освен това   на същото място е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е съпроводено със съпротива срещи двамата полицейски служители, които са изпълнявали задължение по опазване на обществения ред и се отличава с изключителен цинизъм и дързост, а също така е извършено при управление на моторно превозно средство.

По споразумение, одобрено от Районен съд-Пловдив му е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година и два месеца условно с изпитателен срок от три години, както и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от шест месеца.

За останалите трима участници в инцидента съдът наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от осем месеца условно с изпитателен срок от три години, заради това, че са  извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е съпроводено със съпротива срещи двамата полицейски служители и се отличава с изключителен цинизъм и дързост.

По делото е установено, че на 18 август 2018 г., в с. Шишманци, обл. Пловдив, двама полицейски служители при ОД на МВР-Пловдив, спрели за проверка Д.Д., който управлявал лек автомобил. Той бил неправоспособен водач, заради което били свалени регистрационните табели на автомобила му. По-късно Д.Д. и негови познати започнали да искат обяснения от полицейските служители за съставения Акт за установяване на административно нарушение, по повод свалените регистрационни табели. Четиримата подсъдими проявили агресия спрямо полицейските служители, като викали, обиждали и се заканвали. По делото е установено, че В.Д., с управляван от него лек автомобил, потеглили след полицейския автомобил и го блъснал. Вследствие на това двамата полицейски служители получили телесни увреждания и били нанесени щети по автомобила.

Споразумението е влязло в сила и не подлежи на протест и обжалване.

Снимката е илюстративна.

Подобни статии

Top