Осъдиха Ройдова условно – поръчала убийството на брат си и родата

Осъдиха Ройдова условно - поръчала убийството на брат си и родата

3-годишна условна присъда с 5 години изпитателен срок

даде Пловдивският окръжен съд на 66-годишната Иванка Ройдова от Брани поле. Тя беше призната за виновна, че е поръчала убийството на брат си – 70-годишния Стойчо Ройдов и семейството му на таен агент, за да прибере сама цялото наследство от баща им – милионерът Георги Ройдов.

Присъдата бе прочетена днес в съдебна зала в присъствието на брата на Ройдова. Той, децата му и техните семейства, включително непълнолетните внуци – на 8 и 15 години, били нарочени за убийство от роднината им.

Съдът оневини жената за подбудителство към убийство

на неизвестен украински гражданин, поради липса на доказателства. Той разпореди също да ù бъдат върнати и 3000 лева, които е дала на тайния агент.

„Ще обжалвам пред Апелативен съд до пълно оневиняване“, заяви пред журналисти след прочитане на присъдата Ройдова. По думите ù обвинението срещу нея било пълен абсурд и почивало на недоказани твърдения. Според нея дори роднините ù да умрат, тя пак не би наследила всички пари на баща си, тъй като основен наследник на милионера била гледачката му – Недялка Бързакова. Осъдената беше категорична, че ако трябва някой да бъде съден, то това е именно Бързакова.

Адвокатите на Стойчо Ройдов и семейството му също възнамеряват да обжалват, тъй като искат ефективно наказание.

„Кървавата Иванка“ от Брани поле отива на съд

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

Подобни статии

Top