Осъдиха шофьор, качил се зад волана с близо 4 промила алкохол

Мъртвопияният водач бе задържан от полицията на 4 септември, след като се блъсна в друга кола

По бързо производство на Районна прокуратура – Пловдив е осъден А.Ц., на 40 г., за това, че на 4.09.2021 г., в землището на с. Скутаре, обл. Пловдив, е управлявал лек автомобил, марка „Волво“, с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда, а именно 3,99 на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство „Алкотест Дрегер“ – престъпление по чл. 343б ал. 1 от Наказателния кодекс.

Районен съд – Пловдив е наложил на А.Ц. наказание от 1 година лишаване от свобода условно с изпитателен срок от 3 години, глоба в размер на 500 лева и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 1 година и 8 месеца.  А.Ц е признал вината си. Наказанието е наложено по споразумение, одобрено от Районен съд – Пловдив.

На 4 септември 2021 г., А.Ц. се движел с автомобила си по Околовръстния път на гр. Пловдив. На отбивката за с. Скутаре и с. Войводиново, той навлязъл в насрещното платно и се ударил в идващата срещу него кола. Няма пострадали хора. Причинени са незначителни материални щети. При извършен тест с техническо средство „Дрегер“, уредът отчел 3,99 промила алкохол в кръвта на А.Ц.

Определението на съда е окончателно.

Подобни статии

Top