Осъдиха тримата ултраси на Ботев - DC news

Осъдиха тримата ултраси на Ботев

Присъдите са общественополезен труд, глоби и забрани за посещаване на спортни мероприятия в страната и чужбина

Районният съд в Пловдив се произнесе срещу трима ултраси на Ботев (Пловдив)с инициали Н.Г.П., Й.Б.Б и Н.В.П. Производствата са образувани, за това, че на 03.09.2022 г. на стадион „Локомотив по време на пловдивското дерби между Локомотив и Ботев, вътре в обособената зона на феновете на гостите са повредили пластмасови седалки и са ги хвърляли към публиката на домакините, използвали са пиротехнически изделия – изстрелвали са сигнални ракети като част от тях са били с маски и Н.В.П. е повредил чуждо имущество – предпазната мрежа.

На нарушителя Н.Г.П. Съдът наложи наказание „ГЛОБА“ в размер на 1000 лв., БЕЗВЪЗМЕЗДЕН ТРУД В ПОЛЗА НА ОБЩЕСТВОТО“ за срок от 60 /шестдесет/ часа , както и „ЗАБРАНА ЗА ПОСЕЩЕНИЕ НА СПОРТНИ МЕРОПРИЯТИЯ В СТРАНАТА И В ЧУЖБИНА“ в общ размер от ТРИ години.

На нарушителя Й.Б.Б. Съдът наложи наказание БЕЗВЪЗМЕЗДЕН ТРУД В ПОЛЗА НА ОБЩЕСТВОТО“ за срок в общ размер от 120 /сто и двадесет/ часа, както и „ЗАБРАНА ЗА ПОСЕЩЕНИЕ НА СПОРТНИ МЕРОПРИЯТИЯ В СТРАНАТА И В ЧУЖБИНА“ в общ размер от ЧЕТИРИ години.

Последният нарушител Н.В.П. е с наложени наказания „ГЛОБА“ в размер на 1000 /хиляда/ лева, БЕЗВЪЗМЕЗДЕН ТРУД В ПОЛЗА НА ОБЩЕСТВОТО“ за срок от 60 /шестдесет/ часа, както и „ЗАБРАНА ЗА ПОСЕЩЕНИЕ НА СПОРТНИ МЕРОПРИЯТИЯ В СТРАНАТА И В ЧУЖБИНА“ в общ размер от ТРИ години.

Решенията не са окончателни и подлежат на обжалване и протест в срок от 24 часа, считано от постановяването им пред Окръжен съд – Пловдив на касационните основания предвидени в НПК.

Подобни статии

Top