Осъдиха убиеца на доцента от Аграрния! Илия Стоичков остава зад решетките

20 години затвор получи Илия Стоичков, обвинен за жестокото убийство на доцент Стефан Нейков през лятото на миналата година.

Пловдивският Окръжен съд постанови 20 години затвор при първоначален строг режим за Илия Стоичков. Той е признат за виновен в умишленото убийство на доцент Стефан Нейков, извършено с особена жестокост на 2 юли миналата година. Стойчков е наказан и за кражбата на златен синджир, задигнат от жертвата след побоя.

Освен всичко съдът определи огромно по размер обезщетение за роднините на Нейков – заради нанесените неимуществени вреди вдовицата, дъщерята и синът на доцента трябва да получат общо 220 000 лева. Отделно Стоичков има на сметката си и всички разноски по делото.

„Право на съда е да подкрепи една от двете тези, в този случай – тази на прокуратурата“, коментира след заседанието защитникът на убиеца Красимир Елдъров. По думите му да, присъдата трябва да е лишаване от свобода, но не и 20-годишна, затова я определи като несправедлива и ще я обжалва.

Както dcnews.bg вече писа, Стоичков бе съден за това, че на 2 юли 2018 година преби до смърт с бейзболна бухалка доц. Стефан Нейков. Причина за жестокото деяние била, че съпругата на Стоичков, която преди време била записала да учи магистратура в Аграрния университет, прекъснала. Впоследствие потърсила доц. Нейков за съдействие, но преподавателят си поискал секс и пари. Уговорили си среща  край село Оризари, но тя дошла със съпруга си, който  пребил до смърт доцента с бейзболна бухалка, а после го изнасилил с нея.

 

Подобни статии

Top