Осъдиха условно ученик и студентка, шофирали дрогирани

32-годишен шофьор ще лежи половин година в затвора за същото престъпление

Ученик и студентка от Пловдив получиха условни присъди за шофиране под влиянието на наркотици от Районния съд. Ефективна присъда за същото престъпление получи и 32-годишен мъж.

18-годишният ученик ще изтърпява 8-месечна условна присъда с тригодишен изпитателен срок за това, че на 16 октомври миналата година подкарал дрогиран лек автомобил „Сузуки Суифт“ по улиците на Пловдив. Момчето се признало за виновно и сключило споразумение с прокуратурата, а съдът го лишил и от книжка за 10 месеца. Присъдата му е влязла в сила веднага.

19-годишната студентка пък е с 6-месечна условна присъда с изпитателен срок от 3 години. Тя също ще бъде без книжка през следващите 10 месеца заради употреба на наркотици, преди да се качи зад волана на „Алфа Ромео“ на 29 октомври 2019 г. Момичето също е сключило споразумение с прокуратурата, а присъдата й е влязла в сила.

Със споразумение е осъден и 32-годишен мъж за това, че на 21 януари е карал дрогиран в Труд „Мерцедес“. Той се е признал за виновен и ще лежи половин година в затвора при първоначален общ режим. Мъжът ще остане без книжка две години, съобщават от прокуратурата.

Подобни статии

Top