Осъдиха Върджил Мисиджан на 4 месеца затвор, той обжалва

Присъдата е заради ритник срещу възрастен човек на паркинг в Розендал, но тя не е окончателна

Магистратите в Бреда осъдиха нападателя на Лудогорец – Върджил Мисиджан на шест месеца, съобщиха холандските медии. Четири от тях той трябва да излежи в затвора, докато два са условно.

Мисиджан бе признат за виновен за това, че в началото на месец януари 2018 година, по време на скандал на паркинг в Розендал, е изритал 68-годишния Рон ван Акилен. В резултат на това потърпевшият е получил две фрактури на глезена, както и увреждания на лакътя, припомня „Тема спорт“.

Мисиджан, както и жертвата, не бяха в съда. Футболистът бе представен от адвокат, а здравословното състояние на Ван Акилен не му позволи да е в залата.

Върджил Мисиджан направи кратък коментар по случая:

„Не приемам решението на съда от вчера. Отиваме на по-висока инстанция и очакваме окончателното решение. Дотогава съм фокусиран на 100 процента с професионалните ми задължения във футбола“.

Ето и официалното становище на ПФК Лудогорец:

„По повод тиражираните информации относно процеса срещу футболиста на ПФК Лудогорец Върджил Мисиджан напомняме, че производството все още не е приключило с влязъл в сила акт на компетентния орган. В тази връзка, всякакви интерпретации и оценки са некоректни и прибързани.

Следва да се има предвид и презумцията за невиновност, съгласно която всеки е невинен до доказване на противното с влязла в сила присъда. В този смисъл  призовавамe да се изчака окончателното решение на всички инстанции по случая преди да се правят каквито и да било оценки, съждения и коментари“.

Снимка: ludogorets.com

Подобни статии

Top