Осем души отиват на съд за смъртта на Тоско Бозаджийски

Сред тях е 27-годишната водачка на автомобила, прегазил българина, както и 49-годишният ѝ приятел и подбудител, които вече са в предварителния арест

Общо осем души отиват на съд за причиняване на смъртта на привърженика на Ботев (Пловдив) Тоско Бозаджийски през януари 2020 година в Солун, съобщава агенция АНА-МПА.

Пловдивчанинът почина, след като беше пребит от група привърженици на местния ПАОК, а след това прегазен от автомобил.

С решение на първоинстанционния съдебен съвет в Солун ще бъде търсена отговорност от осем души – седем мъже и една жена. Сред тях е 27-годишната водачка на автомобила, убил българина, както и 49-годишният ѝ приятел, които вече са в предварителния арест.

Жената ще бъде съдена за убийство с вероятен умисъл, а приятелят й ще отговаря за съучастие в убийство и за преднамерено причиняване на телесна повреда. Той е смятан за организатор на нападението.

Първоначално се смяташе, че водачката на автомобила е прегазила жертвата случайно.

Останалите шестима обвиняеми ще отговарят за тежка умишлена телесна повреда и съучастие в такава, както и за поредица по-малки престъпления. Според прокуратурата 49-годишният мъж е имал централна роля в събитията на 5 януари 2020 година, довели до смъртта на 26-годишния българин. Твърди се, че той е дал нареждане на приятелката си да мине с автомобила през тялото на младежа.

Тоско Бозаджийски посети Солун с приятели, за да гледат футболното дерби Арис – ПАОК предишния ден. Във фаталния ден шестимата българи са носели фланелки и шапки на Арис, който поддържа приятелски отношения с българския Ботев (Пловдив).

Подобни статии

Top