Осем футболни фенове са арестувани за хулиганската проява на бул. "Свобода" в събота - DC news

Осем футболни фенове са арестувани за хулиганската проява на бул. „Свобода“ в събота

Нападнатият бил лидерите на противниковата агитка

Осем привърженици на пловдивски футболен клуб са били задържани в полицията за участие в хулиганска проява в събота в областния град.

Припомняме, че по обяд служителите на реда реагираха на множество сигнали, подадени на тел. 112 за конфликтна ситуация на бул. „Свобода“. Граждани станали очевидци как няколко  мъже извеждат насила от автомобила им водачката и спътника й и им нанасят побой.

Насочените незабавно натам  екипи на Второ РУ, отдел „Криминална полиция“ и сектор „Специализирани полицейски сили“ са предприели необходимите действия за осигуряване на обществения ред и изясняване на всички обстоятелства около случилото се.

Фенове на един от пловдивските футболни отбори нанесоха побой над мъж и жена

На мъжа и жената е оказана медицинска помощ на място. Установено е, че те са нападнати от част от множество футболни фенове, които се били събрали в близко заведение.

Във Второ РУ са отведени общо 25 мъже  на възраст между 19 и 43 години, от които седем са оставени в полицейския арест като съпричастни към извършената хулиганска проява. Със същата мярка е и техен 50-годишен криминално проявен и осъждан сподвижник, който по време на случката задигнал от колата дамската чанта на шофьорката.

Продължава работата за установяване самоличността и на извършителя на увреждането на колата, която е със счупено стъкло и спукани гуми.

Според източници на DCNEWS потърпевшият шофьор на колата е бил един от тарторите на футболна агитка и е бил нападнат от привърженици на противниковия отбор.

За образуваното досъдебно производство е уведомена районната прокуратура.

Подобни статии

Top