Осем „канарчета“ играха за България U17 при победа над Липщад

Станислав Шопов бе с капитанската лента на тима, воден от селекционера Марчо Дафчев

И осемте повикани „канарчета“ взеха участие в контролата на България U17 срещу Липщад U17. Спарингът се игра на стадиона в едноименното немско градче и завърши с победа с 2:1 за българите.

Попаденията за „трикольорите“ реализираха Красимир Панчев от Славия и Мартин Петков от Левски, като талантливият нападател на „сините“ вкара първия гол. Домакините се разписаха между двете попадения на българите.

Като титуляр под рамката на вратата на „лъвовете“ започна Милко Баданов, като „жълто-черният“ страж бе на терена през всичките 90 минути. Като титуляри стартираха още Станислав Работов, Станислав Шопов и Мартин Русев, но само Русев не бе заменен в течение на мача.

Станислав Работов бе заменен в 50-ата минута, а пет минути по-късно терена напусна и Станислав Шопов, като един от най-големите таланти на „жълто-черната“ школа бе с капитанската лента на България и се отчете с асистенция. На почивката в игра се появи Венцислав Богданов, а през втората част минути с националната фланелка записаха още „канарчетата“ Георги Трифонов, Иво Казаков и Стефан Попов.

Следващата контрола на българите по време на лагера в Германия е на 4-ти септември от 18:00ч. срещу Вестфалия. В последната си приятелска среща на немска земя възпитаниците на Марчо Дафчев ще срещнат друга формация на Вестфалия на 6-ти септември.

Снимка: botevplovdiv.bg

Подобни статии

Top