Осем неща, които не знаете за секса след раждане

От кърменето до вагиналната сухота, има много неща, които трябва да знаете за секса след бременност. Някои факти са приятни, други не толкова, а някои са просто налудничави. Вижте осем от тях:

1. Либидото на жената не е единственото, което отслабва след раждане

Либидото на мъжа може също да отслабне, заради хормона вазопресин, който дава възможност на таткото да се свърже с бебето, но и намалява желанието му за секс.

2. Вагиналната сухота е легитимен въпрос

Вашето естествено смазване няма да е толкова добро, колкото е било преди, така че, за да подобрите овлажняването си, бъдете по-креативни.

3. Еластичността на вагината ви може да се промени

Това е една обща шега, че след раждането вагината се разширява. И до известна степен тя наистина не е същата след раждането. Тъканта е претърпяла много сериозно, тежко упражнение, но това може да се поправи. Посветете известно време на ежедневни Кегел упражнения. Те са прости, лесни и са нещо, което можете да правите по всяко време.

4. Кърменето има както положителни, така и отрицателни странички ефекти

Актът на кърменето ви помага да се свържете с бебето и му дава основни хранителни вещества. Но също така може да доведе до сухота във влагалището поради ниските нива на естроген. Но вместо да се оставяте това да ви откаже, може да го пренебрегнете и да погледнете точка 2.

1 2

Подобни статии

Top