Осем села в община Асеновград с кметове след първи тур, четири – на балотаж

Осем са населените места в община Асеновград, в които има избран кмет още на първи тур.

Жителите на село Боянци отново са гласували доверие на досегашния кмет Димитър Димитров, издигнат от „БСП за България“. Димитров е получил  68.34% подкрепа пред кандидата на ГЕРБ Янко Василев, за когото своя вот са пуснали 30,56% от избирателите.

Кмет вече имат и в село Козаново. Там БСП отново извоюва победа с кандидата си Антоанета Запрянова Паунова -Фонди. Тя е получила 55, 43 % подкрепа.

Червено е и село Избеглии. Кандидатът на „БСП за България“ Йордан Райчев е получил  86.21% от гласовете на избирателите. След него с 12 % подкрепа остава кандидатът на ГЕРБ Андрей Андреев.

Алиосман Расим Топал е спечелил доверието на 596 души в село Мулдава и вече е  кмет с 78, 84%.

В Нови извор хората са подкрепили на 95.83% единственият кандидат за кмет Айнур Сейдулов Нешадов.

ДПС печелят изборите и в село Стоево. Там победител е Айше Тасим Мехмед с 53.54%.

Село Червен и на тези избори доказа, че остава твърдо зад червената идея. Атанас Игнатов от БСП е подкрепен от 266 души или 59.91% от избирателите. Близо 23% подкрепа е получил кандидатът  на ГЕРБ Веселин Костадинов, който остана втори.

Леново е единственото село в общината след първия тур на местните избори с кмет на ГЕРБ. Кандидатурата на  Борис Ангелов беше  единствена и подкрепена от 92.68% или 190 души.

В селата Златовръх, Конуш курорта Нареченски бани и Тополово следващата неделя отново ще има избори. 

В Златовръх по-малко от три процента не стигната на  кандидата на ГЕРБ Славка Голубятникова да спечели изборите още тази неделя. Независимо, че е получила подкрепата на 48,84 % от избирателите в Златовръх тя отива на балотаж срещу кандидата за кмет на БСП Иванка Чохлева.

В Конуш вторият тур на изборите ще е между кандидатите на БСП и БДС „Радикали“. Георги Ваклушев от БСП води пред Филип Гурдев(БДС „Радикали“) с по-малко от два процента. За Ваклушев са гласували 39.29%, а Гурдев е подкрепен  от 37.62%.

Балотаж ще има и в курортното селище Нареченски бани. Там кметската надпревара ще е между Димитър Бакалски от Местна коалиция „СДС (БСДП)- 41.15% и Васил Куртев от ГЕРБ( 33.73%).

В най-голямото село в община Асеновград – Тополово, сериозна преднина трупа ДПС. Ирфан  Кърмаджие е получил доверието на 42.38% от тополовци. Втори е кандидатът на БСП Йордан Дичев с 27.29%.

 

 

Подобни статии

Top