Още 4 детски площадки ще се появят в „Южен“ тази година (СНИМКИ)

Кметът на пловдивския район „Южен“ Борислав Инчев откри изцяло обновената детска площадка срещу бензиностанцията „Хаджията Груев“, като паралелно с това обяви и старта на изграждането на още две нови площадки за деца в близост до „Камела“.

Инчев откри нова детска площадка

Кметът на пловдивския район „Южен“ Борислав Инчев откри изцяло обновената детска площадка срещу бензиностанцията „Хаджията Груев“, като паралелно с това обяви и старта на изграждането на още две нови площадки за деца в близост до „Камела“. До края на годината Инчев планира подобно съоръжение да се появи и в кв. „Коматево“.

40 000 лв. струва детското съоръжение

„Стойността на новооткритата площадка е около 40 000 лева и тя отговаря на всички съвременни условия за безопасност на децата“, увери районният кмет. В същия квартал напредва и строителството на нов голям паркинг за минимум 70 автомобила.

Инвестират още 100 000 лв. в детски площадки

Други 100 000 лв. ще бъдат инвестирани в още 2 нови места за игра на малчуганите с обща територия от над декар и половина в района на „Камела“. Новите площадки ще са за деца от две различни възрастови групи – от 0 до 3 и от 3 до 12 години с подходящи съоръжения за игра. Строителните работи ще приключат за по-малко от 2 месеца, съобщи Борислав Инчев.

Той потвърди, че има още няколко проектирани детски съоръжения, като ще бъде направено всичко възможно от тазгодишния бюджет да бъде изпълнена поне още една от тях, в квартал „Коматево“.

Подобни статии

Top