Още дарения за незрящите сестри от Пазарджишко от българската общност в САЩ

Постъпват суми също от българи в Австралия и Европа

Още дарения са постъпили от българската общност в Северна Америка за незрящите сестри в пазарджишкото село Динката. Това съобщи в имейл до редакционната поща на DCNEWS Норис Балабанян.

Българската общност в района на Вашингтон събра пари в подкрепа на незрящите жени в Пазарджишко

По думите му дарения продължават да пристигат от българската общност в Северна Америка. „Включително и тази сутрин с един много шедър жест от сънародници в Чикаго, Австралия и Европа и аз бих искал да благодаря сърдечно на всички които помагат материално и по друг начин в нашите скромни усилия да помогнем на двете възрастни слепи сестри пострадали от пожар в Пазарджишкото село Динката (родното село на героя на Перущица Кочо Честименски)“, пише още Балабанян.

Той допълва още: „Много се радвам да споделя с вас новината, че нашият сънародник в Щатите който щедро удвои стойността на всяко дарение направено до 21:00 часа Източно Време миналия четвъртък реши да удължи срока в който ще удвои постъпили дарения до 21:00 часа Източно Време в неделя, 31-ви октомври.“

Българинът благодари на всички дарители  и спомоществуватели, много от които дариха в памет на свои близки.

Припомняме, че след нещастието, сполетяло двете сестри от село Динката – Иванка и Златка, живеят в пълна мизерия, след като пожар, пламнал от фойерверки, изпепели дома им.

Много доброволци се притекоха на помощ на двете незрящи сестри, а българи, живеещи в района на Вашингтон се свързаха с DCNEWS, след като публикувахме репортаж на БНТ и снимки от тъжното битие на двете възрастни жени. Те предложиха да изпратят пари, за да ги подпомогнат, както и за възстановяването на къщата им.

Отново публикуваме банковата сметка на двете жени:

Подобни статии

Top