Още двама национали с коронавирус

Това са Мартин Райнов и Георги Терзиев, националният селекционер повика спешно Георги Ангелов, Денислав Александров и Серкан Юсеин

Изключително лошите новини за селекционера на България Георги Дерменджиев нямат край. Мартин Райнов от Левски и Георги Терзиев от Лудогорец са дали положителни проби за коронавирус, съобщава sportal.bg.

Двамата фуболисти са се подложили на бърз тест, който е бил положителен, а малко по-късно и PCR тестът е показал, че имат COVID-19. Веднага след това националите са били освободени от лагера на „лъвовете“.

Очаква се на техните места да бъдат повикани нови футболисти за мачовете срещу Финландия (в неделя от 19:00 часа в София) и Република Ирландия (на 18 ноември в Дъблин).

До този момент аут от състава на Георги Дерменджиев са още Николай Михайлов, Кирил Десподов, Пламен Илиев, Георги Костадинов, Тодор Неделев, Антон Недялков и Исмаил Иса, които също пропускат мачовете на България.

Това е изключително лоша новина и за клубните отбори на Левски и Лудогорец, в които има много футболисти с положителни проби. До този момент заразени с COVID-19 при „сините“ са 14, а при „орлите“ също бройката е сериозна.

Националният селекционер повика спешно трима нови. Това са бранителят на Берое Георги Ангелов и полузащитниците на ЦСКА 1948 Денислав Александров и Серкан Юсеин, които ще се включат в подготвителния лагер на представителния ни тим в НФБ „Бояна“.

Подобни статии

Top