Още две жертви на коронавируса, 531 станаха заразените

Починали са две жени със съпътстващи заболявания в „Пирогов“

Две са новите жертви на коронавирус инфекцията в България. Това съобщиха от Министертво на здравеопазването. Това са две жени – на 75  и на 60 години, с потвърден COVID-19, които са починали в „Пирогов“.

Пациентката на 75 години е страдала от придружаващи заболявания, сред които хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ) и артериална хипертония. Жената на 60 г. е страдала от чернодробна недостатъчност, артериална хипертония и исхемична болест на сърцето. И двете пациентки са били поставени на апаратна вентилация, но се е стигнало до летален изход. С тях броят на починалите вече се закръгли на 20 души.

Припомняме, че тази сутрин бе съобщено и за 49-годишен мъж, хоспитализиран в тежко състояние в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, което е наложило да бъде интубиран, но по-късно е издъхнал.

531 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. По информация на Националния оперативен щаб през деня са доказани още 9 нови случаи, като 5 от тях са в София, 1 в Смолян, 1 в Благоевград, 1 в Стара Загора и 1 в Хасково. Лабораториите продължават да работят.

210 са лицата с потвърден COVID-19, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия. 22 са пациентите с COVID-19, които са в интензивни отделения и клиники.

Излекувани и изписани от лечебни заведения са 37 души.

Подобни статии

Top