Още един приемен кабинет за коронавирус работи в Пловдив от днес (СНИМКИ)

Цялата клиника „Св. Анна“ към МБАЛ „Св. Каридад“ е отделена за лечение на COVID-19

Приемен кабинет работи от днес в  МБАЛ “Света Каридад“. Той се намира във филиала на здравното заведение – клиника „Света Анна“, отделена  само за лечение на  COVID-19.

„Създадена е безупречна организация, няма риск да се смесват потоците от пациенти, осигурени са предпазни средства и всичко необходимо, а персоналът е изключително отговорен, съобщи областният управител Дани Каназирева, след като лично посети болницата и се срещна с лекарите. Още с влизането в двора са поставени указателни табели за пациентите, а за линейките на Спешна помощ е осигурен достъп от другата страна. Отделен вход с асансьор от източната страна на клиниката отвежда пациента до втория етаж, където е кабинетът, оборудван с всичко необходимо. Пациентите се преглеждат при спазване на всички противоепидемични изисквания, увериха от лекарския екип.

„Пациентите в клиника „Света Анна“ са разделени на два потока – единият е на тежките случаи, които минават през Спешна помощ, а другият поток са хората, които искат да ползват само услугите на приемния кабинет – или за консултации, или за хоспитализиране, ако има такива индикации, обясни Елена Христева – изпълнителен директор на „Света Каридад“.

На същия етаж е и отделението, където евентуално ще бъдат приемани пациенти със съмнение за заболяването. По думите й ситуирането точно тук на приемния кабинет и обособяването на част от сградата на „Света Анна“ в отделение за лечение на коронавирус е много добро решение, защото ще поеме пациентите в района, който е много голям.

1 2

Подобни статии

Top