Още един приемен кабинет за коронавирус работи в Пловдив от днес (СНИМКИ)

Цялата клиника „Св. Анна“ към МБАЛ „Св. Каридад“ е отделена за лечение на COVID-19

Клиниката разполага с 40 легла, седем от които интензивни. Те са разпределени в две отделения – за тежки, както и за леки и средно леки случаи. В отделенията на 12-часови смени работят екипи от по 9 души персонал –  лекари, сестри и санитари с ръководител анестезиолог. При нужда, броят им ще бъде увеличен. Има и отделна зона, която при нужда може да бъде обособена като хотелска част за персонала.

„Младите лекари специализанти изразиха желание за това да са на първа линия и да работят под ръководството на рутинирани лекари. Лечебното заведение разполага и с доброволци, които помагат на персонала. До момента няма нито едно подадено заявление за напускане от хората, допълни Христева.

„Благодаря, както на вас, така и на останалите частни и държавни болници в Пловдив, които безпроблемно организираха работата си с отделни корпуси и отделения само за лечение на коронавирус –  болниците „Свети Георги“, Пълмед, „Каспела“, „Иван Рилски“ и бившата окръжна болница, допълни Каназирева.

Областният управител за пореден път припомни, че ако гражданите имат притеснения за здравословното си състояние, след консултация с личния си лекар,  могат да бъдат прегледани в някои от разкритите вече кабинети, където ще се прецени дали да бъдат хоспитализирани или да им бъде назначено домашно лечение

1 2

Подобни статии

Top