Още една българска лодка на финал на СП по кану-каяк (СНИМКИ И ВИДЕО)

Денис Димитров и Радослав Стефанов са в битката за медалите, Ангел Кодинов е 17-и, Иван Пенчев 16-и, Димитър Петров 11-ти

Още една българска лодка се класира на финал на Световното първенство по кану-каяк за юноши, девойки, мъже и жени до 23 години, което се провежда в Пловдив.

Двойката ни каяк Денис Димитров и Радослав Стефанов направи стабилна гонка на 1000 м и завърши втора в своята полуфинална серия, като беше изпреварена само от екипажа на Унгария. Така в 16:38 часа днес те ще участват в битката за разпределение на мадалите.

Ангел Кодинов

Ангел Кодинов не успя да се класира за финала на 1000 м едноместно кану при мъжете до 23 години и след 6-то място в полуфинала участва във финал „Б“, където завърши 8-ми. Кодинов обаче ще гребе  във финала на 200 м едноместно кану, който е в събота от 12:56 часа.

Малко не достигна на други две български лодки да се класират за финал „А“. Димитър Петров водеше през цялата полуфинална гонка на 1000 м едноместно кану при юношите, но във финалните метри изпусна третото място, което го класираше в битката за медалите. Така Петров участва във финал „Б“, въпреки че даде по-добро време от победителя в другия полуфинал. Във финал „Б“ той завърши на второ място и общо 11-та позиция в крайното класиране.

В юношеския каяк на 1000 м Иван Пенчев завърши трети в своята серия, като за финала се класираха първите двама и най-доброто време след директните финалисти. За съжаление времето на българина бе подобрено и той също участва във финал „Б“, където остана 7-ми.

От надпреварата отпаднаха Веселин Вълчов и Христо Реков (1000 м двойка каяк, мъже до 23 години), Емил Банков и Атанас Хорозов (1000 м двойка кану, юноши), Натали Стойчева (500 едноместно кану, девойки), Йоана Георгиева (1000 м едноместен каяк, девойки) и четворката каяк на 500 м при девойките Сара Бъчварова, Весела Иванова, Мария Кацова и Верджиния Корчева.

Димитър Петров

Подобни статии

Top