Още една крачка за реконструкцията на ст. „Тодор Диев“

Проектът бе приет от Експертния съвет по устройство на територията в община Пловдив

Ръководството на Спартак 1947-Пловдив направи още една крачка към реконструкцията на стадион „Тодор Диев“. Проектът за съоръжението вече е приет на Експертен съвет по устройство на територията (ИСУТ) в община Пловдив, съобщава официалният сайт на клуба.

Наложиха се някои промени от първоначалния проект, но вече всичко е прието. Сега предстои финансов анализ, след което на сесия на ОбС ще бъде гласувано отдаването на стадион „Тодор Диев“ на концесия за 35 години на ПФК Спартак 1947- Пловдив.

В първия ден, в който бъде подписан договора за концесията, ще започнат и същинските строителни дейности за тоталната модернизация на стадиона.

Това включва пълна реконструкция на централния терен и изграждане на нова поливна система, направата на два изкуствени терена в южната част, пълна реконструкция на сегашните трибуни и изграждането на изцяло нова източна трибуна. За удобство на зрителите всички трибуни ще бъдат със седалки. Ще бъдат направени изцяло нови съблекални, ще бъде направено осветление и табло.

Стадионът ще има пет входа за зрители и голям брой паркоместа, както и отделен вход и паркинг за гостуващи фенове.

Съоръжението ще отговаря на всички изисквания на БФС за мачове от Първа лига, каквато е и дългосрочната цел пред отбора.

Ръководството на Спартак изказва благодарност на кмета на града инж. Иван Тотев за добрата комуникация и съдействие.

Снимка: spartakplovdiv.bg

Подобни статии

Top