Още едно събитие на общинския приют събра деца и доброволци в Деня за защита на животните

Деца и младежи от сдружение „Паралелен свят“ бяха в приюта

Днес в общинския приют за безстопанствени кучета бе отбелязана кръгла годишнина от деня, в който защитници на природата излизат с призив към световната общественост – „да бъдем отговорни, както за планетата, на която живеем, така и за всяко живо същество, което я обитава“.  Това се случва на 4-ти октомври преди 90 години във Флоренция, Италия.

Днес деца, кучета и приятели на животните празнуваха като на истински рожден ден. Приютът на 4-ти километър посрещна скъпи гости – деца и младежи от сдружение „Паралелен свят“, доброволци от „Пловдив чете“ и осиновители на кучета с бивши обитатели на приюта.

Деца и доброволци четоха книжки за животни. Четириногите опитаха от специалните торта-сърце и други кучешки лакомства. Гостите посетиха базара подготвен от  младежите от „Паралелен свят“.

Безпристрастно детско жури изтегли печелившите от томбола, в която участваха всички нови собственици на кучета, одомашнени от пловдивския приют през месец септември. Четирима осиновители получиха награди.

Събитията посветени на животните продължават. След вчерашното пъстро и космато присъствие в най-артистичното място в Пловдив – Капана, очаквайте кученцата от общинския приют отново там, около Ядрото, на 16-ти октомври, с нови изненади, нови приятели и още животинки за осиновяване.

Подобни статии

Top