Още средства заделят за стадион "Шипка" в Асеновград - DC news

Още средства заделят за стадион „Шипка“ в Асеновград

Парите ще са за дооформяне на вида на стадиона

Стадион „Шипка“ в Асеновград се сдоби с общо 850 нови седалки, монтирани на трибуните за зрителите и за гостуващия отбор. Те са разположени на площ от 1200 квадратни метра. Постави се и нова ограда с мрежа, която е с дължина над 80 метра.

Възстановено беше мястото, известно като „Трите пейки“. За целта пространството беше разчистено от дънери на дървета, саморасли през годините. Създадени бяха бетонови трибуни на три нива.

„Особено внимание обръщаме на спортния живот в Асеновград. Когато започна този мандат и отидох да видя какво е състоянието на стадион „Шипка“, бях крайно разочарован и меко казано потресен от гледката. Причината беше, че места за сядане липсваха, а останалите такива бяха изгнили. Около тях всичко беше в обрасла растителност. Затова постепенно всяка година влагаме средства в реновирането на стадиона, за да може да стане много привлекателно място за нашите съграждани. Планирали сме в новия бюджет да заложим финансов ресурс за дооформяне вида на стадиона“, заяви пред медии кметът на Асеновград доктор Христо Грудев.

Подобни статии

Top